(Ziarul Național) Cercetătorii moldoveni au creat un medicament care ar putea lupta cu Ebola

2014-10-10

Un medicament care a fost creat în R. Moldova, la care au muncit cercetătorii mai bine de zece ani, ar putea fi eficient în lupta cu virusul Ebola.

Unul dintre autorii invenției, vicedirectorul Centrului Național de Sănătate Publică, Constantin Spânu, spune că ar oportună efectuarea unor teste pentru a verifica dacă acesta are efecte pozitive în tratamentul contra Ebola. „Ținând cont de faptul că preparatul are patru activități, este antiviral, imunomodulator și antioxidant, poate fi o soluție contra Ebola”, a explicat Constantin Spânu.

Capsulele ar putea apărea în farmaciile din R. Moldova la începutul anului viitor. În prezent, o companie farmaceutică este în proces de acumulare a substanței active pentru medicament care se obține din deșeuri de plante. Preparatul a fost anterior pe piață și și-a demonstrat eficiența în tratarea hepatitelor, infecțiilor virale, gripei și infecțiilor cu herpes și poate lupta chiar și cu virusul HIV SIDA.

Care este medicamentul moldovenesc care a cucerit lumea medicală, fiind premiat cu zeci de medalii în România, Rusia, Serbia, Franța, SUA, Maroc, Elveția sau Belgia, citiți în ediția print de astăzi a Ziarului NAȚIONAL pe care o găsiți la toate chioșcurile.

Sursa: ziarulnational.md